WSV Woudrichem Roeien

Mixed open Portsoy

Serious Request Donatie!

Groot & Grut 1 Maiden Trip

Caledonian Mercury

Serious Request 2013; Rondje Altena Roeien door Kees Vink

Nieuws

Aankomende 17 december wordt er weer de hele dag geroeid voor het goede doel.

 

Hoe wat en waar

We vertrekken vanaf het werfterrein om 08:00 uur. De route van dit jaar is als vanouds een rondje om de nieuwe gemeente Altena, Gelukkig is de Wilhelmina sluis weer open waardoor dit weer kan. Rond 18.00 uur komen we weer aan op ons werf terrein waar we na afloop kunnen genieten van een goede erwtensoep enzovoort. Alle WSV leden, familie, vrienden, bekenden en verdere geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom, we zetten ook een collecte bus om het goede doel zo veel mogelijk te ondersteunen.

 

De Serious Request roeitocht is een estafette tocht van ca 70 km. Doelstelling is om iedere deelnemer minimaal 2 X een shift van een uur te laten roeien per dagdeel. Dit betekend dat iemand die de hele dag meegaat wel 4 keer kan roeien. Wisselen doen we tijdens het roeien met behulp van de reddingboot. De niet roeiers rusten, eten, drinken aan boord van de volgboten. Afhankelijk van het aantal deelnemers maken we de indeling. Je mag de hele dag mee of alleen de ochtend of middag. Halverwege maken we een op en afstappunt. Bij elke skiff is als vanouds een volgboot (Aart van Beem en Laurens den Hollander)

 

Inschrijven of meer info via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. deelname kost MINIMAAL 10 euro. Mooier zou zijn als je je laat sponsoren voor een hoger bedrag door vrienden, familie en bekenden.

Het volgende artikel verscheen in Watercraft Magazine, issue 120 November/December 2016..zie ook: watercraft-magazine.com

SKIFFIE WORLDS 2016

Few boating clubs are more enthusiastic and involved today than those which have taken up coastal
rowing after building from pre-cut kits their own St Ayles Skiffs. We celebrate their second world championships with two first-hand reports.

ANNEKE VAN WALREE FROM WATERSPORTVERENIGING WOUDRICHEM IN THE NETHERLANDS WRITES...

Lees meer...

20160802_085745.jpg

Uiteindelijk was Woudrichem 18de van de 40 deelnemende teams en beste van de overzeese clubs. Het internationale veld bestond uit teams uit Canada, Verenigde Staten, Australie, Tasmanie, Nieuw Zeeland, Engeland, Schotland en Noord-Ierland.

20160727_223044.jpg

Een lokaal team uit Dundrum, Noord-Ierland ging er met maar 1 punt verschil met de winnaarsbokaal vandoor bestaande uit een zilveren replica van een St Ayles Skiff, weliswaar op schaal. Deze blijft tentoongesteld in het 'National Fisheries Museum' in Anstruther, de geboorteplaats van dit, ondertussen, fenomeen.

Lees meer...

20160729_085754[1].jpg

Dundrum lijkt het sterkste team van het WK te worden. Het team uit een dorp net ten oosten van Strangford heeft haar boot nog maar 8 maanden klaar en laat een snelheid zien die niet te evenaren is door welk ander team ook. Het 100 leden tellende team heeft de krachtigste mensen uit de omgeving bij elkaar gezocht om haar teams mee te vullen. In de open klasse kwamen zij met 20 seconden ruim voor enige tegenstand binnen. Andrew Boyd van Dundrum legde uit dat de sleutel tot het succes in hun boosheid over een foutieve beslissing van een umpire over de race van hun dames had geleid tot hun onwezenlijke snelheid. 'Channel you Anger' foto: Down Recorder

IMG-20160726-WA0007.jpgKoen van Vugt en Ronnie Abou-Sahyoun hebben zilver gewonnen op het WK St Ayles Skiff roeien in de gemengde klasse onder 19 in een gelegenheids combinatie met Eastern Rowing Club uit Portobello. Zij eindigden achter de selectie uit North Berwick die maar net iets sneller waren. De dames uit Schotland voor deze unieke combinatie zijn pas 14 wat de prestatie van hen alleen maar onderschrijft.

voorbereidingen.jpg

De GROOT&grut 2 wordt momenteel klaargemaakt voor het WK in Noord-Ierland. Naast het gebruikelijke onderhoud diende de dollen omgezet te worden voor een draai naar stuurboord rond de keerboei. Nieuwe dolpennen hiervoor zijn gedraaid door Aart van Beem uit Surinaams Groenhart en Braziliaans Pokhout of ook wel Zollernia genaamd. Deze houtsoorten zijn erg hard en wegen meer dan water waardoor ze zinken. Nieuwe gaten hiervoor moesten worden geboord en taps uitgehold met de tapse frees die Aart speciaal hiervoor heeft gemaakt. Voorste bankje verlaagd, helmstok omgezet naar bakboord en beschadigingen gerepareerd en een nieuwe laklaag op de onderzijde. Kortom genoeg voor de vele handen.

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Onderdeel van WSV Woudrichem

www.wsv-woudrichem.nl