WSV Woudrichem Roeien

 

 

De vestingstad Woudrichem ligt op de kruising van de Afgedamde Maas en de Merwede (die overgaat in de Waal). Een prima omgeving om te roeien, altijd wat te zien, af en toe lekkere golven en mooie afstanden. Er wordt het hele jaar door geroeid alleen bij ijsgang ligt de boot stil. De houten roeiboten zijn niet sterk genoeg om door het ijs te gaan.

 

Vanuit de haven van WSV roei je naar de sluis van Andel en weer terug over de Afgedamde Maas in ongeveer een uur. Of je gaat over de Merwede richting Sleeuwijk, Gorinchem of Loevestijn en Vuren voor een langere tocht. Een beetje afhankelijk van het weer (de wind) en de stroomsterkte maakt de roeiploeg een keuze. Op de Merwede varen binnenvaartschepen, die behoorlijke golven veroorzaken en de stroming varieert van matig tot zeer sterk. Als er een harde wind en een sterke stroom in dezelfde richting gaat dan weet je dat je stevig moet roeien.

kribke pikken.jpg

 

Gedurende het jaar wisselen de waterstanden en worden de rivieren breder of smaller. Bij erg hoog water kun je tot diep het gebied rondom Loevestijn in roeien, bijna tot vlak voor de poorten van het kasteel. Een afwisselend vaargebied dat nooit verveelt.

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Onderdeel van WSV Woudrichem

www.wsv-woudrichem.nl