Doop van Peer de SchuimerPeer de Schuimer is een ontwerp en bouw van Michiel van Lunteren, een van de leden van onze roeivereniging. In deze sloep wordt het meest geroeid en biedt plaats aan 6 roeiers en een stuurman. De boot is uitermate geschikt voor het roeien in ons rivierengebied. Bij het ontwerp heeft Van Lunteren zich laten inspireren door een victoriaanse roeiboot. Het totaal  gewicht komt rond de 900 kg inclusief bemanning en de boorden zijn uitgevoerd in overnaads larikshout op eikenhouten spanten. Hoewel initieel bedoeld als toerschip met wind en zonne-energie als voortstuwing is in een later stadium besloten tot aanpassing tot roeisloep.

Meer foto's

Afmetingen LOA 7.23m