foto.JPG

De bouw van de Groot &grut 2 vordert gestaag ook tijdens de vakantie van velen. Op woensdagavond 30 juli werd gewerkt aan de rand van de boot die volgende week wordt afgemaakt. Daarna is er nog werk aan de bankjes en vlonders, waarna het wordt schuren en schilderen. De geplande tewaterlating is momenteel 19 september nog net op tijd voor de Great River Race een week later!

f1 (2).JPG

In de afgelopen weken is hard gewerkt om de Groot _ Grut 1 klaar te maken voor het wedstrijd seizoen. nadat de romp gedraaid is is zij eerst verplaatst naar de werkplaats van Rini Hoeke voor het schilderwerk aan de buitenzijde. Nadat deze de gebruikssporen heeft bijgewerkt is er tevens aandacht besteed aan de dollen. Uiteindelijk zijn deze van houten dolpennen voorzien na het aanpassen van de gaten met de conische boor die Aart van Beem heeft gefabriceerd voor de gelegenheid. Hiermee is eindelijk de slepende kwestie van het voldoen aan de regelgeving voor wedstrijdroeien door de SCRA gesloten.

De Groot &Grut 2 is woensdag na veel schuurwerk eindelijk gedraaid en uit de bouwmal verwijderd. De mal is noodzakelijk voor het buigen van de gang-planken in de juiste vorm en kan voor meerdere boten gebruikt worden. Deze wordt voorlopig opgeslagen en voor eventueel gebruik in de toekomst, skiff 3? Nu de boot gedraaid is zal eerst de binnenzijde geschuurd worden om vervolgens de spanten te plaatsen waarop bankjes en het gangboord worden geplaatst. Genoeg werk in de komende weken, maanden?

epoxy2.jpg

De bouw van de Groot & Grut 2 ondervindt momenteel vertraging na een epoxy-incident medio december. Door onbekende oorzaak, maar bij bekende personen werd een mengsel gecreeerd tussen harder en epoxy die de boeg en steven maar niet wilde uitharden. Hierdoor zijn al ettelijke weken vertraging opgelopen voor het plaatsen van de kielbalk.

epoxy1.jpg

De verschillende plannen met betrekking tot de zomer staan hiermee onder druk, want een van de vereisten van reizen met de skiff is toch wel dat er een skiff voor de achterblijvers beschikbaar blijft.

bouw1 (4).JPG

Gisteravond 13 november eindelijk gang 6 op stuurboord en bakboordszijde geplaatst onder een goede bezetting van vrijwilligers. Aard, Martin, Max, Thijs, Marcel en de maatschappelijke stagelopers Jacy en Redmer waren getuige van het volbrengen van een sluitstuk. Letterlijk want door het verzagen moest een extra plaatje in deze gang tussengeplaatst worden.

bouw1 (3).JPG

Verder is er een meetconstructie gemaakt voor het opmeten van de G&G1 ten behoeve van de berekeningen van Tim. Afgelopen zaterdag bleek dat het opnemen van ongeveer 300 meetpunten wat aan de hoge kant is om binnen een bestek van 3 uur te volbrengen. Met de nieuwe methode zal dit hopelijk sneller gaan.