Ieder jaar wordt er door radio 3FM een landelijke actie gehouden voor een goed doel. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor ouders en kinderen die elkaar kwijt zijn geraakt in een oorlog of bij een ramp. Het Rode Kruis probeert deze ouders en kinderen weer met elkaar te verenigen. Het gaat om zo’n 4 miljoen slachtoffers. Met onze roeitocht zamelen we geld in voor deze actie.

De uitdaging? We roeien een rondje Altena. Zo’n 73 km in één dag. Wees niet bang, we roeien in estafette verband zodat je niet het hele eind zelf hoeft te roeien.

Programma:

8.00u         start vanaf Arkade WSV Woudrichem
We roeien met 5 NL skiff’s en worden begeleid door  partyschip ‘Princehof’ en een rib. De tocht voert ons over de Merwede naar het Hollands Diep, over de Amer, Bergse Maas, Afgedamde Maas en terug naar Arkade.
Slecht weer scenario: Dan roeien we een kortere route via de Biesbosch
Lunch incl. koffie and thee aan boord van de Princehof zijn gratis (andere drankjes voor eigen rekening). We wisselen regelmatig zodat iedereen minimaal 2x kan roeien

17.30u      verwachte aankomst op Arkade
17.30u      Eenvoudige maaltijd in het clubhuis (drankjes voor eigen rekening)
18.30u     We roeien met de skiffs naar de historische haven waar de lichtjesavond van start gaat.
20.00u      Aansluitend Winter Wonder Woudrichem in de vesting
22.00u     Feest in het clubhuis tot iedereen naar huis gaat.

Historic marine in winter by day, imagine it by night

Kosten:

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. De lunch en de maaltijd ‘s avonds worden gesponsord, evenals de huur van de Princehof. Er is een fooienpot aanwezig voor de boothuur.
We rekenen op minimaal €10.00 van iedere roeier voor het goede doel, meer mag uiteraard ook.

Verblijf voor onze buitenlandse gasten:
We verwachten veel buitenlandse deelnemers die vrijdag arriveren en zondag weer vertrekken. Voor deze gasten zoeken we onderdak. Dus heb je ruimte om één of meer mensen een bed aan te bieden, laat het weten.
We rekenen op jullie gastvrijheid!

Niet roeien maar wel meevaren?
Ook als je niet kunt of wil roeien kun je deze dag mee. De comfortabele Princehof is groot genoeg om deze gezellige dag mee te varen. Ondertussen kun je onze roeiers aanmoedigen. Koffie en thee zijn gratis, andere consumpties zijn voor eigen rekening. Een gift voor het goede doel wordt op prijs gesteld.

Deelnemen aan deze uitdaging?
Schrijf je op tijd in! Liefst voor 1 december.
Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het onderwerp: Deelname Serious Request 2017
Ook slaapplekken kun je hier melden.

Mocht je vragen hebben, mail of app ons.

Namens de evenementen commissie

Emiel Versluis
(mob +31 (0) 6 517 911 85)

WSV Woudrichem