WSV Woudrichem Roeien

Serious Request Donatie!

Serious Request 2013; Rondje Altena Roeien door Kees Vink

Dit idee ontstond door een oproep aan sloeproeiend Nederland voor deelname aan een nachtelijke overtseek van het IJselmeer voor nog een monstertocht van het CIOS in Sittard. Helaas konden onze Skiffs maar 4 roeiers plaatsen en werd een keus voor de in Nederland meer gangbare Kromhout Whaler en Kuikensloep gemaakt voor deze overtocht.

Al snel kwam het alternatieve plan om dan het Rondje Altena te doen en wel in estafette om zo ieder in de vereniging een kans te geven hieraan deel te nemen en geld op te halen voor Serious Request.

04-IMG_5961.JPG

Bij de start op deze koude ochtend was de Burgermeester aanwezig om een woord te richten aan de vertrekkende bemanningen. De twee St Ayles Skiffs gingen te water, ons eigen Groot & Grut 1, wit met een groene rand en de Dwarsbongel uit Groningen, oranje van kleur. De Dwarsbongel hadden we voor de gelegenheid te leen van De Bootbouwer uit Steenbergen, de leverancier in de Benelux van onder meer de St Ayles Skiff.

05-IMG_5985.JPG

De haven uitvarend werden zij gevolgd door het motorschip van Aart van Beem, Volkerak en de motorkruiser van Laurens den Hollander. Richting Biesbosch sluis te Werkendam, viel de RIB van de WSV uit vanwege een defecte bezinetoevoerlijn, die snel gerepareerd kon worden waarna een snelle achtervolging de sloepen onder de Merwede brug aantrof.

09-IMG_6062.JPG

Bij de sluis werd gewisseld van roeiploegen waaronder Josee, Anneke, Erik en Koen als enig jeugdlid en gingen Annemiek, Christien, Michiel, Maarten, Mildred en Jacco van boord. De Biesbosch in met een verse ploeg door de kou in een wat troosteloze setting, leverde ook wel weer mooie plaatjes op, vastgelegd door Bart de Kock.

20-IMG_6322.JPG

De Dwarsbongel en Groot & Grut gingen snel op dit traject en het werd een bijna race tussen de ploeg met Erik, Kees, Anneke, Wout en Maarten en de ploeg met Eric, Ton, Stephan, Frans en Max. Het volgende opstap en afstappunt lag bij Vissershang alwaar Jeroen, Wout, Leo opstapte en nieuwe energie toevoegde aan de ploegen die nu alweer een flink eind op de Bergsche Maas roeiden.

36-IMG_6651.JPG

In de Groot & Grut werd een mooi slagtempo en ritme gehaald na wat wisselingen in de bemanning en plaats in de boot. Met Leo op slag werd een goede cadans gevonden en het duurde wel erg lang zonder versnaperingen. De reden hiervoor: De geweldige uitsmijters die Laurens aan boord van de volgboot tevoorschijn toverde. Kees in de RIB was er maar druk mee. De aflossing kwam voor bij het veer Dussen, of was het alweer Drongelen?

48-IMG_7118.JPG

De Dwarsbongel nam dit traject naar de brug van Heusden met Jeroen, Rene, Michiel, Martin en Margot en de Groot & Grut met Marijn en Arno als verversingen. Bij Wijk en Aalburg werd alweer opgestapt en kwamen Christien en Thijs aan boord en ging het richting Veense Put en op naar de Wilhelminasluis. Door het perfecte weer en de gunstige wind kwamen we al tegen 1700 aan bij de sluis. Het schutten duurde wat langer vanwege een binnenvaarder die meeging en gaf ons genoeg tijd om het 13+ team aan boord van de Groot & Grut te krijgen die nu bemand werd door Koen, Redmer, Casper, Tristan, Quinten en Merlijn voor het laatste traject van de sluis naar de werf.

66-IMG_7708.JPG

Dit jeugdteam roeit geweldig en ondanks dat ze een stuk kleiner zijn trekken ze met riemen waar volwassenen zich op stukbijten. Technisch roeien ze prachtig en bij de ondergaande zon werd duidelijk dat ons Rondje Altena zeer geslaagd mag worden genoemd.

67-IMG_7747.JPG

Op het werfterrein waar we eerder dan verwacht aankwamen, werd in allerijl de soep verwarmd en verzorgden Klary en Carine voor de innerlijke mens van de nu toch wel vermoeide roeiers. Ieder ging voldaan aan de snert en deed zich tegoed aan roggebrood met spek, wat werd weggespoeld met gluhwein.

68-IMG_7753.JPG

De idee voor een jaarlijkse terugkeer, het eerste open Nederlands kampioenschap St Ayles Skiff roeien en andere lange grootse tochten passeerden allen de revue.

Meer Foto's

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Onderdeel van WSV Woudrichem

www.wsv-woudrichem.nl