Cork 2014

In de ochtend daarna kwamen vele St Aylesskiffs aan, de meesten waren bekend uit Ullapool, het was leuk de bemanning weer te zien.
Alle skiffs werden alvast op het strand klaar gelegd en wij bereiden ons voor op 2 lange afstandsraces en 7 korte sprints.

Het weer was de hele dag typisch 'Greenock sunshine' : storm en regen, de hele dag. Er werd gezegd: if you can see the moutains on the other side of the river Clyde it is going to rain, if you can't see them it is raining.

regatta-2014-126.jpg

We begonnen met een lange afstandrace waarbij iemand van de ploeg een 'token' moest ophalen op het strand, daarna snel in de boot en afduwen van het strand, verreweg de moeilijkste taak was voor Krijn weggelegd: hij moest het roer aanhangen terwijl G&g op de golven danste. De anderen begonnen als een gek te roeien terwijl  stuurman Krijn niets kon. We gingen meteen de verkeerde kant op, Krijn raakte bijna zijn bril kwijt maar slaagde er toch in de boot bestuurbaar te maken.
We roeiden ons rondje en bij aankomst moest Michiel zo snel mogelijk met ons 'token' naar de scheidsrechter, in zijn haast viel hij half in de boot, waardoor Monica achterover van haar bankje viel, daardoor viel Anneke met de benen omhoog ook naar achter en in deze bizarre situatie kwamen we dus aan op het strand.

Vanwege de hoge golven werd de volgende lange afstandsrace wat ingekort, wij wisten inmiddels beter weg en aan te komen.

Er volgden korte sprints, Anneke had maximaal ingeschreven dus we roeiden vrijwel de hele tijd, Monica en Anneke waren nog te gast bij anderen en concludeerden dat onze eigen boot toch wel erg fijn roeit. Bij de mixed race werden we zowaar 2e en na de sprints dachten we toch echt dat we droge kleren aan konden doen en het vervolg van de races vanuit de jachtclub verder zouden kunnen zien met een goed glas Guinness in de hand. We waren er toen inmiddels al lang achtergekomen dat onze Woerkumse groene jasjes zeker niet waterdicht waren.
Krijn had zich als eerste omgekleed terwijl de rest nog zat te bibberen aan de thee.
Toen bleek dat ook wij nog een keer 'op' mochten ivm onze tweede positie. Krijn kreeg last van een kleine inzinking maar manmoedig stuurde hij ons in de strijd tegen de andere overwinaars. Wij hadden ons voorgenomen niet als laatste van de 4 te eindigen en dat is gelukt!

Daarna wel droge kleren, lekker gegeten, gequized met de anderen, er zaten veel vragen bij die speciaal voor de Hollanders gemaakt waren, de prijs voor de beste buitenlandse boot in ontvangst genomen en heerlijk gedanst tot in de vroege uurtjes.
We werden nogmaals op het podium geroepen en kregen een mooi ingegraveerd glas van de jachtclub (Krijn bewaart het tot we een echte vitrine hebben in onze nieuwe clubhuis) en badges van de RWSABC, die gaan we natuurlijk op onze groene shirtjes doen.

Kortom het was een geweldige dag. We hopen dat er nog vele mogen volgen.