WSV Woudrichem Roeien

Cork 2014

Verslag Greenock

Na een goede overtocht van Ierland naar Schotland kwamen Krijn, Michiel, Monica, Jeroen en Anneke vrijdagavond aan in Greenock, gelegen aan de river Clyde.
We werden hartelijk ontvangen door Adam and Alex en we mochten onze tenten opzetten in de clubtuin.
Groot en grut werd alvast van de trailer getild en naar beneden gedragen naar het kiezelstrand. Het was een zware klus, maar vele handen maken licht werk.

Lees meer...

31  mei
Met de bus naar Crosshaven alwaar G&g  klaarligt in de haven. Al snel blijkt dat wij als een van de weinigen kleurrijk uitgedost zijn, dat geeft veel bekijks en vele foto's worden gemaakt. Monica en Anneke worden de Queens of Corks genoemd.
Er lopen heel wat stoere Nederlandse mannen rond. De Friezen zeggen voor de kortere tocht ingeschreven te hebben want ze hebben niet getraind ?? Verwarring als blijkt dat je een oranje vlag moet gebruiken als je in nood zit. Excuse me sir, if we keep wearing our hats, will we be rescued all the time? Don't worry, we'll be happy to do so!

cork2 (4).JPG


Na een fijne start gingen we meteen de oceaan op, heftige deining, tegenwind . Na het ronden van het bakenschip wordt het beter, wind mee en zonnetje in het gezicht, na een uurtje stevig roeien volgt er een wissel. We roeien langs de mooie stad Cobh. Tijdens de volgende wissel valt Jeroen bijna overboord in een moment van verminderd evenwichtsgevoel. Krijn grijpt al naar het oranje vlaggetje .....
Even later krijgt Michiel als slagman last van een acuut dalende bloedsuikerspiegel, meerdere chocoladerepen worden aangevoerd en na een paar minuten is hij weer aanspreekbaar. Marco kan eindelijk even rusten in de punt. We roeien langs mooie stadjes en oude fabrieken. Ineens komt Cork in zicht en wordt Monica tactisch als een sirene opgesteld op de boeg .

cork2 (2).JPG

Meerdere boten raken dan aan lager wal en wij stevenen af op een mooie plaats in het algemeen klassement . Eenmaal aan wal halen M&M bier voor rehydratie, maar mag het de steiger niet op. Anneke debrieft en mag de steiger niet meer op zonder zwemvest, Monica krijgt het aan de stok met een stugge official. We drinken onze pint net buiten het hek, G&g wordt met een kraan uit het water getild en Krijn rijdt op precies het goede moment met de trailer voor.
Na een maaltijd in St Isaacs gaan Monica, Anneke, Michiel en Krijn op zoek naar muziek et voilà vlakbij een leuk café we dansen en zingen mee. Het was een geweldige dag, iedereen moe en voldaan. Marco is op het medisch vlak wat bijgeschoold en snapt nu dat je galstenen niet zomaar uit kan plassen, dat je van lang zitten een 'trombone' been kan krijgen enzovoort.

cork2 (5).JPG

Krijn is er weer in geslaagd om iedereen veilig aan wal en in het appartement te krijgen. Monica heeft een aantal leuke contacten opgedaan. Anneke kan nu met een triangel en microfoon overweg. Michiel en Jeroen zijn de beste slagmannen die we ons konden wensen dus dat we de eerste prijs niet hebben gewonnen...snappen we echt niet.

foto-4.JPG

Na een kleine 40 uren on the road en at sea zijn we bijna in Cork aangekomen. De overtocht naar Harwich verliep voorspoedig, al hebben sommigen wat last gehad van deiningen en een trillende plafonnière. Een stop in Oxford was zeer de moeite waard. Fijn dat er in het centrum ruimte was voor onze 13 meter lange combinatie. Alleen al daarom aardig wat bekijks. Heerlijk en gezellig aan de rivier de Thames bij pub The head of the river geluncht met onion rings, garlic bread en fried chips. Sfeervolle stad met mooie architectuur.
Opvallend en totaal onverwacht was het lompe gedrag van enkele Engelse automobilistes die we, eenmaal verder reizend, tegemoet kwamen. Met de armen zwaaiend en op het voorhoofd wijzend werden we een paar keer klem gezet of -gereden.

foto-8.JPG


Fishguard, de plaats waar de veerboot ons opwachtte, bleek moeilijker te vinden dan verwacht. De boot zou pas 's nachts kwart over 2 vertrekken, dus er was genoeg tijd, maar rond 24.00 uur dacht onze chauffeur meerdere malen de route beter te kennen dan de Ierse Eva. Gelukkig op tijd in kunnen schepen en na 3 uur op een bankje in een slaapzak onder Halogeen lampen met het geluid van rinkelend servies geslapen te hebben, reden we vanmorgen om half 7 Ierland binnen. 13 graden, mistig, maar de sfeer is er niet minder om.
Op de agenda voor vandaag staat (veel) koffie, relaxen, sightseeing Cork, G&G te water laten en uiteraard een roeitochtje, ze heeft zich heel goed gehouden onderweg.

Wordt vervolgd, groeten uit Ierland!

Krijn, Anneke, Marco, Jeroen, Michiel en Monica.

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Onderdeel van WSV Woudrichem

www.wsv-woudrichem.nl